Wimbledon Tenis Turnuvası Nedir?

Wimbledon tenis turnuvası, birkaç gün boyunca yarışan oyuncular arasındaki bir yarışmadır. Oyuncular, set olarak bilinen maçlarda rakiplerini yenerek şampiyonluk unvanı için yarışırlar. Her maç, oyun adı verilen tek bir puanla kazanılır ve üç maç kazanmak, bir seti kazanılabilir hale getirir. Maçlar, gün boyunca farklı zamanlarda oynanan iki tekli ve bir çiftli (birlikte oynayan iki kişi) maçtan oluşur. Sadece bekarlardan oluşan son tur hariç, her sette dört tur vardır. Son turun galibi tüm maçı kazanır ve o yılki turnuvanın şampiyonu olur. Tenis raketi kullanımı günümüzde uzmanlık gerektiren bir beceridir.

İlk tenis turnuvası, sporun Dr. James Douglas tarafından icat edilmesinin ardından 1877’de İngiltere’nin All-England Kulübünde düzenlendi. İlk turnuvaya iki adam, William Renshaw ve John Hartley arasında itiraz edildi; Renshaw 6-0, 6-0, 6-0 kazandı. İkinci baskıdan sonra etkinlik yıllık bir gelenek haline geldi. Bugün turnuva, dünyanın önde gelen spor etkinliklerinden biri olarak kabul ediliyor. Tenis ayakkabıları oyunculara esneklik sağlar.

 2013 Yılında Andy Murray, 1938’den beri prestijli Wimbledon unvanını kazanan ilk ingiliz oldu ve Roger Federer’i beş sette mağlup etti. O zamandan beri Novak Djokovic (Sırbistan), Rafael Nadal (ispanya), Serena Williams (ABD), Maria Sharapova (Rusya) ve Petra Kvitová (Çek Cumhuriyeti) dahil olmak üzere şampiyonların çoğu Avrupa dışında doğdu.

Tenisçiler Turnuva Sürecini Nasıl Geçiriyor?

Tenisçiler, onları ter ve güneş yanığından korumak için tasarlanmış özel giysiler giyerler. En ünlü tenis kıyafeti, oyuncunun fiziğini göstermek için düğmesiz giyilen beyaz elbise gömlek ve şortlar, uzun çoraplar ve ağır kanvas ayakkabılardır. Oyuncuların kendilerini nemli tutmak için bol su içmeleri gerekir ve maçlardan önce ve sonra sporcu içecekleri verilir. Profesyonel oyuncular ayrıca ultraviyole radyasyon hasarını önlemek için güneş gözlüğü ve güneş kremi kullanırlar. Tenis çantaları ekipman taşımada önemli rol oynar.

 Oyuncular uygun kıyafetleri giymenin yanı sıra performanslarını iyileştirmek için sıklıkla ekipman kullanırlar. En popüler eşyalardan ikisi raket ve toplardır. Erkekler deri iplerle kaplı ve plastikle kaplı tahta raketlerle oynarken, kadınlar genellikle sentetik iplerle kaplı tenis raketleri kullanır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 12000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı